Dort Simnel


... jsem pekla podle dubnového časopisu Chuť a styl. V Anglii se tento dort s marcipánem tradičně peče na velikonoce. Jeho původ sahá až do viktoriánské doby. Zdobí ho jedenáct marcipánových kuliček, které představují apoštoly a chybí jen dvanáctý Jidáš.


Já jsem si ho trošku upravila a mám z něho jarní dort s kytičkami. Těsto je provoněné kandovaným ovocem, sušenými brusinkami, pomerančovou kůrou, rozinkami  a kořením - skořicí, zázvorem, hřebíčkem, muškátovým květem i troškou mletého kmínu.


Na vykrajování kytiček jsem použila novinku od Tescomy
 - vykrajovátka s pístem,
která se hodí pro vytváření marcipánových dekorací.
 Použila jsem motiv sedmikrásky.
 Jde to s nimi celkem hravě, marcipán by měl být tuhý (vychlazený)
 a to já jsem díky tomu, že jsem do něho zapracovávala barvu neměla.
 Ale i tak jsem byly já a hlavně dcerka s výsledkem spokojené.
 Ještě jsem si přikoupila vykrajovátko s motýlkem,
to vyzkouším na letní dort pro dcerku.




Krásný poslední dubnový víkend !!!

Komentáře

  1. JITUŠKO, DORT JE NÁDHERNÝ.
    VYKRAJOVÁTKA TAKÉ OMRKNU.
    MĚJ SE HEZKY A UŽIJ SI VÍKEND.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Jituško, dort je úžasný, krásné jarní barvičky. Obdivuji - do toho bych se nikdy nepustila.
    Iva

    OdpovědětVymazat
  3. Jitu, jsi opravdu skvělá cukrářka, nádhera!
    Moc zdravím, hezkou neděli! Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Jitko, vypadá úžasně !!!! Marki

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

♥ Záložky ♥ Amore ♥

Špulky a knoflíčky

Časopis Venkov & styl

Houpací koníčci